le mouton noir

Logo-Le-Mouton-Noir4

 

Le mouton noir, het zwarte schaap, de outsider, de buitenstaander, de Ander, de uitzondering, de migrant, de wolfmens, de gelukzoeker, de zoeker.

In de zomer van 2015 werd le Mouton Noir opgericht: een collectief bestaand uit Khadija El Kharraz Alami en Scarlet Tummers. Binnen dit collectief staat het kritisch denken, het streven naar het hoogste, het schoonste, het helderste en het onbekende centraal, altijd vertrekkend vanuit de vraag wat ze willen vertellen en wat die vertelling zegt over de maatschappij waarin we nu leven.

 

Khadija

KhadijaPortret (1)
foto door Berber Theunissen
Khadija El Kharraz Alami (*1987) komt uit Amsterdam. In 2014 studeerde ze af als actrice en theatermaker aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Ze werkte onder andere samen met Gerardjan Rijnders, Boudewijn Tarenskeen en Luk Perceval. In juli 2015 maakte ze met Scarlet Tummers onder de naam ‘le Mouton Noir’ het stuk ‘MANIFEST’ voor het Over Het IJ Festival in Amsterdam. Khadija acteerde in het vierde seizoen van de televisieserie Penoza, en verschijnt vanaf januari 2017 op het podium in de productie ‘Ondertussen in Casablanca’ van het Nationale Toneel en Oostpool.

Scarlet

ScarletPortret (1)
foto door Berber Theunissen
Scarlet Tummers (*1990) groeide op in Den Haag. In 2014 behaalde ze haar masterdiploma aan de spelopleiding van het RITCS in Brussel. Tijdens en na haar opleiding speelde ze in verschillende theaterproducties van onder andere HETPALEIS, Wunderbaum, KVS, De Warme Winkel, Fabrice Murgia en Tg Stan. In de zomer van 2015 richtte ze samen met Khadija El Kharraz Alami het gezelschap ‘le Mouton Noir’ op.